Du behöver

Nötsmet:

3 st äggvitor
2 dl socker
2 dl hasselnötter grovt hackade

Botten:

125 g smör eller margarin
1 dl socker
1 st ägg
4 dl vetemjöl
0.5 tsk hjortronsalt
2 msk kakao

Ugn: 200°

Gör så här

1
Nötsmet: Blanda äggvitor, socker och nötter i en kastrull och värm på svag värme under omrörning tills det smält ihop. Låt svalna.

2
Botten: Rör rumstempererat smör och socker smidigt. Tillsätt ägget och rör om. Blanda i mjöl, hjorthornsalt och kakao och arbeta ihop till en deg.

3
Vik ihop en form av folie som är 30×30 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten. Ställ folieformen på en plåt och platta ut degen i formen. Grädda i 10 minuter.

4
Bred på nötsmeten och grädda ytterligare ca 10 minuter. Skär kakan i 40 bitar innan den kallnat.