Du behöver

  • 50 g jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 st äggulor
  • 0.75 dl socker
  • vetemjöl ca 10 dl

Fyllning:

125 g smör eller margarin
1.5 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 msk marsanpulver
1 msk sirap mörk

Pensling:

ägg

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt grädde och låt det bli fingervarmt. Häll smöret och grädden över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt äggulor, socker och det mesta av mjölet och arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje del till avlånga plattor. Skär varje platta i 14 rutor.

5
Lägg en klick fyllning på varje degruta, vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg över knytena i formar och låt dem jäsa övertäckta i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter.

6
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera de avsvalnade bullarna.