Du behöver
- 50 g jäst
- 150 g smör eller margarin
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 st äggulor
- 0.75 dl socker
- vetemjöl ca 10 dl
Fyllning:
125 g smör eller margarin
1.5 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 msk marsanpulver
1 msk sirap mörk
Pensling:
ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt grädde och låt det bli fingervarmt. Häll smöret och grädden över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt äggulor, socker och det mesta av mjölet och arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje del till avlånga plattor. Skär varje platta i 14 rutor.
5
Lägg en klick fyllning på varje degruta, vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg över knytena i formar och låt dem jäsa övertäckta i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter.
6
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera de avsvalnade bullarna.