Du behöver

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1.5 dl maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten

Ugn: 150º

Gör så här

1
Blanda mjölmix, majsstärkelse, vaniljsocker och hjorthornssalt.

2
Rör fettet och sockret till en luftig massa. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och rör om så att allt blandar sig väl. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.

3
Forma degen till köttbullsstora (delikatessvarianten) kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lätt med tummen.

4
Grädda i ca 15 minuter, till lagom färg och tills kakorna har krackelerat, så som du ser på bilden. Låt kallna på galler. Kakorna förvaras torrt och tål att frysas.