Du behöver
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 dl maizena majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk hjorthornssalt
- 1 dl flytande margarin
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl vatten
Ugn: 150º
Gör så här
1
Blanda mjölmix, majsstärkelse, vaniljsocker och hjorthornssalt.
2
Rör fettet och sockret till en luftig massa. Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och rör om så att allt blandar sig väl. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
3
Forma degen till köttbullsstora (delikatessvarianten) kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lätt med tummen.
4
Grädda i ca 15 minuter, till lagom färg och tills kakorna har krackelerat, så som du ser på bilden. Låt kallna på galler. Kakorna förvaras torrt och tål att frysas.