Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
0.5 dl socker
1 st ägg

Fyllning:

3 st ägg
1 dl socker
250 g kesella
250 g mascarponeost
1 st citron rivet skal och saft

Sockerlag:

2 dl socker
1 dl vatten
1 st citron

Garnera med:

citronmeliss

Servera med:

hallon
grädde

Ugn: 200°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.

3
Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mascarponeost klickvis under vispning. Tvätta citronen väl, riv skalet och pressa ur saften. Rör i skal och saft i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter.

4
Sockerlag: Tvätta citronen väl och skiva den tunt. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Lägg i citronskivorna och koka dem ett par minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg citronskivorna på pajen och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera med hallon och grädde.