Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 dl vetegroddar
  • 13 dl vetemjöl
  • 0.5 dl solrosfrön

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 dl vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, sirap, salt, olja, vetegroddar och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla 16 bullar.

3
Sätt bullformar i ett muffinsbleck. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i solrosfrö. Lägg i bullarna i formarna och täck över med plastfolie. Låt jäsa i kylskåp över natten.

4
Sätt på ugnen och ta ut bullarna ur kylen och låt jäsa i rumstemperatur tills ugnen blir varm. Grädda i 10 minuter.