Du behöver

Mördeg:

4 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
200 g smör kallt
1 st äggula

Fyllning:

2 dl strösocker
1 dl sötmandel skållad
75 g smör rumstempererat
3 st ägg
1 st apelsin rivet skal
2 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Glasyr:

3 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
2 msk vatten

Ugn: 175º

Gör så här

1
Mördeg: Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en boll.

2
Rulla ut två längder och dela varje längd i 12 bitar. Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie.

3
Fyllning: Mixa socker och mandel tills mandeln är finfördelad. Tillsätt rumstempererat smör, ägg, apelsinskal, vaniljsocker och vetemjölet blandat med bakpulver. Fyll formarna med smet upp till ca 2/3. Grädda på en plåt mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem kallna på bakgaller.

4
Glasyr: Blanda florsocker, apelsinsaft och vatten till en jämn glasyr och värm på spisen till 40°. Stryk glasyren på kakorna när de kallnat och garnera med syltade apelsinskal.