Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl hasselnötter
  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk

Kräm:

200 g smör eller margarin
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
3 msk kaffe starkt, kallt kaffe

Garnera med:

2 dl crème fraîche
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter rostade

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och mal nötterna med mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och vänd ner i smeten. Tillsätt smör, nötter och mjölk, och blanda till en smet.

3
Häll i en smord och bröad form, och grädda i 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den har kallnat.

4
Rör smöret mjukt med florsocker och vaniljsocker. Blanda i äggulor och kaffe, och vispa krämen luftig.

5
Fördela hälften av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå. Blanda crème fraiche och vaniljsocker och bred ovanpå. Lägg på nötterna.