Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl hasselnötter
- 2 st ägg
- 2 dl råsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
Kräm:
200 g smör eller margarin
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
3 msk kaffe starkt, kallt kaffe
Garnera med:
2 dl crème fraîche
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter rostade
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och mal nötterna med mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och vänd ner i smeten. Tillsätt smör, nötter och mjölk, och blanda till en smet.
3
Häll i en smord och bröad form, och grädda i 30 minuter. Dela kakan i två bottnar när den har kallnat.
4
Rör smöret mjukt med florsocker och vaniljsocker. Blanda i äggulor och kaffe, och vispa krämen luftig.
5
Fördela hälften av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå. Blanda crème fraiche och vaniljsocker och bred ovanpå. Lägg på nötterna.