Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

3 st äggvitor
2 dl strösocker
1.5 dl valnötter

Garnera med:

4 dl vispgrädde
2 st äpplen
vinbär

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver, och sikta ner i smeten.

2
Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng.

3
Hacka nötterna (spara några till garnering) och vänd ner i marängen. Bred ut ovanpå smeten och grädda i 20 minuter.

4
Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten. Vispa grädden och bred två tredjedelar på den ena bottnen.

5
Skala och riv äpplena. Krama ur vätskan och fördela frukten över bottnen. Lägg på den andra delen och spritsa resten av grädden runt om. Garnera med valnötter och eventuellt vinbär.