Du behöver
- 3 st äggulor
- 1 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker
1.5 dl valnötter
Garnera med:
4 dl vispgrädde
2 st äpplen
vinbär
Ugn: 200°
10 bitar
Gör så här
1
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver, och sikta ner i smeten.
2
Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng.
3
Hacka nötterna (spara några till garnering) och vänd ner i marängen. Bred ut ovanpå smeten och grädda i 20 minuter.
4
Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten. Vispa grädden och bred två tredjedelar på den ena bottnen.
5
Skala och riv äpplena. Krama ur vätskan och fördela frukten över bottnen. Lägg på den andra delen och spritsa resten av grädden runt om. Garnera med valnötter och eventuellt vinbär.