Du behöver
- 3 st äggvitor
- 2 dl strösocker
Citronkräm:
3 st äggulor
2 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 st citron
100 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
Garnera med:
jordgubbar
Ugn: 100°
12 bitar
Gör så här
1
Rita två rundlar på bakplåtspapper, 23 cm i diameter. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2
Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Bred ut smeten i rundlarna och grädda i 1 1/2 timme tills marängen känns torr och lätt.
3
Vispa ihop äggulor, socker, majsstärkelse och pressad saft och rivet skal av citronerna i en kastrull. Värm under omrörning tills det tjocknar.
4
Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret i klickar. Låt krämen kallna. Vispa grädden.
5
Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen och grädden emellan och resten ovanpå. Garnera med jordgubbar.