Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda i påse
  • 1 krm salt
  • 1 msk apelsinskal rivet
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 1 st morot ca 100 g

Fyllning:

50 g smör mjukt
200 g färskost naturell
3 dl florsocker
1 st apelsin

Ugn: 225°

1 rulltårta

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, va-niljsocker, pepparkakskryddor, salt och apelsinskal i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och riven morot.

2
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

3
Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet.

4
Fyllning: Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.


Kommentar:
Fukta papperet om det är svårt att lossa från kakan.