Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk pepparkakskrydda i påse
- 1 krm salt
- 1 msk apelsinskal rivet
- 1 msk smör- & rapsolja
- 1 st morot ca 100 g
Fyllning:
50 g smör mjukt
200 g färskost naturell
3 dl florsocker
1 st apelsin
Ugn: 225°
1 rulltårta
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, va-niljsocker, pepparkakskryddor, salt och apelsinskal i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och riven morot.
2
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
3
Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet.
4
Fyllning: Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.
Fukta papperet om det är svårt att lossa från kakan.