Du behöver

1 rulltårta

3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl kokos
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Till bakplåtspapperet:

1 msk smält smör
1 dl kokosflingor som blandats med några droppar grön hushållsfärg

Fyllning:

2 st gelatinblad
1 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
3 msk flytande apelsinblomshonung
1 st lime rivet skal och saft

Vid servering:

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kokosflingor blandat med mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör om försiktigt.

2

Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör och strö över färgade kokosflingor. Bred försiktigt ut smeten ovanpå kokosflingorna. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kakan kallna på papperet.

3

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron, i ca 10 sekunder på full effekt. Låt svalna något.

4

Vispa grädden och blanda den med turkisk yoghurt, honung, skal från en hel lime och saft från en halv. Vispa ner gelatinet och låt fyll-ningen stå i kylen i 30 minuter.

5

Bred ut krämen på kakan. Rulla ihop kakan från långsidan, med hjälp av bakplåtspapperet. Låt rulltårtan ligga i papperet i kylen tills den ska serveras. Vid servering sikta över florsocker.


Kommentar:
Det är lättare att skära upp fina skivor av rulltårtor med mjuk fyllning, om de får ligga i frysen 1 timme.