Du behöver
1 rulltårta
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl kokos
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Till bakplåtspapperet:
1 msk smält smör
1 dl kokosflingor som blandats med några droppar grön hushållsfärg
Fyllning:
2 st gelatinblad
1 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
3 msk flytande apelsinblomshonung
1 st lime rivet skal och saft
Vid servering:
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kokosflingor blandat med mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör om försiktigt.
Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör och strö över färgade kokosflingor. Bred försiktigt ut smeten ovanpå kokosflingorna. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kakan kallna på papperet.
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron, i ca 10 sekunder på full effekt. Låt svalna något.
Vispa grädden och blanda den med turkisk yoghurt, honung, skal från en hel lime och saft från en halv. Vispa ner gelatinet och låt fyll-ningen stå i kylen i 30 minuter.
Bred ut krämen på kakan. Rulla ihop kakan från långsidan, med hjälp av bakplåtspapperet. Låt rulltårtan ligga i papperet i kylen tills den ska serveras. Vid servering sikta över florsocker.
Det är lättare att skära upp fina skivor av rulltårtor med mjuk fyllning, om de får ligga i frysen 1 timme.