Du behöver
1 rulltårta
2 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1.5 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 msk vatten
Fyllning:
150 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 st äggulor
1 msk likör Baileys Mint Chocolate
50 g mörk choklad
Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd ner blandningen i äggsmeten tillsammans med vattnet.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 6–7 minuter.
Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet från kakan. Låt kakan kallna.
Fyllning: Vispa mjukt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en äggula i taget. Rör ner Baileys och finhackad choklad. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.
Linda in rulltårtan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.