Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning:

2 msk socker
1.5 tsk kanel

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner i smeten. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Platta ut bi-tarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor.

3
Strö på socker och kanel på degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspap-per. Grädda i 15–20 minuter. Låt vila i fem minuter.

4
Skär rullarna i 1 1/2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten. Torka skorporna i 100°, ca 1 timme tills de är torra.