Du behöver
- 280 g renskav
- 1 st schalottenlök
- 1 msk matfett
- 6 st shiitakesvamp eller champinjoner
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk messmör
- 0.5 tsk torkad timjan
- salt svartpeppar
Potatisstomp:
4 st potatis kokta
2 tsk matfett
salt svartpeppar
Servera med:
2 st tunnbröd mjuka rektangulära
2 tsk hackad persilja
morot
paprika gul
Gör så här
1
Bryn renskav och skivad lök i en stekpanna med matfett. Tillsätt skivad svamp och låt den steka med ett par minuter.
2
Rör ner grädde, messmör och timjan och låt koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Smaka av med salt och peppar.
3
Potatisstomp: Mosa potatisen grovt i en bunke med matfettet. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatisstomp och renskav i tunnbröden och strö över persilja. Rulla ihop tunnbröden och skär rullen diagonalt. Servera med skivad paprika och morotsstavar.