Du behöver
- 280 g renskav
 - 1 st schalottenlök
 - 1 msk matfett
 - 6 st shiitakesvamp eller champinjoner
 - 1 dl matlagningsgrädde
 - 1 msk messmör
 - 0.5 tsk torkad timjan
 - salt svartpeppar
 
Potatisstomp:
                                                              4 st potatis                       kokta
                                                              2 tsk matfett
                                                                salt                       svartpeppar
Servera med:
                                                              2 st tunnbröd                       mjuka rektangulära
                                                              2 tsk hackad persilja
                                                                morot
                                                                paprika                       gul
                                    
Gör så här
1
                Bryn renskav och skivad lök i en stekpanna med matfett. Tillsätt skivad svamp och låt den steka med ett par minuter.
            
2
                Rör ner grädde, messmör och timjan och låt koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Smaka av med salt och peppar.
            
3
                Potatisstomp: Mosa potatisen grovt i en bunke med matfettet. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatisstomp och renskav i tunnbröden och strö över persilja. Rulla ihop tunnbröden och skär rullen diagonalt. Servera med skivad paprika och morotsstavar.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






