Du behöver
- 50 g jäst
- 4 dl mjölk
- 250 g keso
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk ljus sirap
- 12.5 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
vallmofrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp.
2
Tillsätt resten av mjölken, keso, olja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut den till en rundel.
4
Skär ut sex snibbar av varje rundel. Rulla ihop snibbarna från den breda sidan till gifflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.