Du behöver

  • 50 g jĂ€st
  • 4 dl mjölk
  • 250 g keso
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 12.5 dl vetemjöl

Pensling:

Ă€gg
vallmofrö

Ugn: 250°

Gör sÄ hÀr

1
Smula ner jÀsten i en skÄl. VÀrm mjölken till 37°. HÀll lite av mjölken över jÀsten och rör tills den lösts upp.

2
TillsÀtt resten av mjölken, keso, olja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen vÀl tills den slÀpper skÄlen. LÄt jÀsa övertÀckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut den till en rundel.

4
SkÀr ut sex snibbar av varje rundel. Rulla ihop snibbarna frÄn den breda sidan till gifflar och lÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. LÄt jÀsa övertÀckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat Àgg och strö pÄ vallmofrö. GrÀdda mitt i ugnen i ca 8 minuter.