Du behöver
- 50 g jÀst
- 4 dl mjölk
- 250 g keso
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk ljus sirap
- 12.5 dl vetemjöl
Pensling:
Ă€gg
vallmofrö
Ugn: 250°
Gör sÄ hÀr
1
Smula ner jÀsten i en skÄl. VÀrm mjölken till 37°. HÀll lite av mjölken över jÀsten och rör tills den lösts upp.
2
TillsÀtt resten av mjölken, keso, olja, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen vÀl tills den slÀpper skÄlen. LÄt jÀsa övertÀckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla varje bit till en bulle och kavla ut den till en rundel.
4
SkÀr ut sex snibbar av varje rundel. Rulla ihop snibbarna frÄn den breda sidan till gifflar och lÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. LÄt jÀsa övertÀckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat Àgg och strö pÄ vallmofrö. GrÀdda mitt i ugnen i ca 8 minuter.









































