12 stycken
Du behöver
- 50 g jÀst
- 5 dl mjölk
- 50 g smör eller margarin
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk salt
- 2 œ dl havregryn
- 7 dl rÄgsikt
- 3 dl vetemjöl
Ugn: 225°
Gör sÄ hÀr
1
Smula ner jÀsten i en skÄl. VÀrm mjölken till 37° och hÀll över jÀsten och rör tills den lösts upp.
2
Klicka i rumstempererat smör och tillsÀtt sirap, salt, havregryn, rÄgsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen vÀl tills den slÀpper skÄlens kant. LÄt jÀsa övertÀckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en bulle som plattas ut till en tekaka. LÀgg tekakorna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och lÄt jÀsa övertÀckta i 30 minuter.
4
Pensla tekakorna med vatten och strö pÄ havregryn. GrÀdda i ca 15 minuter.









































