12 stycken

Du behöver

  • 50 g jĂ€st
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 œ dl havregryn
  • 7 dl rĂ„gsikt
  • 3 dl vetemjöl

Ugn: 225°

Gör sÄ hÀr

1
Smula ner jÀsten i en skÄl. VÀrm mjölken till 37° och hÀll över jÀsten och rör tills den lösts upp.
2
Klicka i rumstempererat smör och tillsÀtt sirap, salt, havregryn, rÄgsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen vÀl tills den slÀpper skÄlens kant. LÄt jÀsa övertÀckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en bulle som plattas ut till en tekaka. LÀgg tekakorna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och lÄt jÀsa övertÀckta i 30 minuter.
4
Pensla tekakorna med vatten och strö pÄ havregryn. GrÀdda i ca 15 minuter.