Du behöver
- 5 dl vatten mjölk eller mjölkersÀttning
- 4 msk rapsolja alt 60 g fast fett
- 50 g jÀst
- 2 msk pofiber
- 1 tsk salt
- 1 dl kesella fÀrskost
- 13 dl glutenfri mjölmix Finax mix
Pensling:
1 st Àgg
vallmofrö finns bÄde ljusa och mörka
Ugn: 250Âș
Gör sÄ hÀr
1
VĂ€rm degspadet till 37Âș (vĂ€tska + olja alt fast fett). Smula ner jĂ€sten i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. TillsĂ€tt Pofiber och lĂ„t det stĂ„ och svĂ€lla i ca 10 minuter.
2
TillsÀtt salt, kesella och mjölmix och arbeta degen vÀl.
3
Ta ut ca 20 matskedsstora klickar med en matsked och forma till bullarna för hand om du tycker att det behövs. LÀgg bullarna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och lÄt dem jÀsa övertÀckta i ca 45 minuter eller tills du tycker att bullarna fÄtt fin form.
4
Pensla bullarna med uppvispat Àgg och strö pÄ vallmofrön. GrÀdda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills de fÄtt fin fÀrg. LÄt kallna under bakduk. Bullarna kan frysas.









































