Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl Ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetekli
  • 8 dl vetemjöl special
  • nötter
  • aprikoser

2 limpor

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke och häll i 1 dl av vattnet, rör om. Häll ner resten av vattnet.

2
Rör i salt, honung och mjölsorterna. Arbeta degen ett par minuter.

3
Blanda ner nötter och aprikoser (delade i bitar).

4
Låt degen jäsa 1 timma under bakduk.

5
Ta upp degen på mjölat underlag och knåda den lite.

6
Dela degen i två och lägg den i två formar, smorda och mjölade. Låt dem jäsa i 45 minuter.

7
Strö lite grahamsmjöl (ev solrosfrön om man tycker om det- eller har det hemma) över och gör några snitt i limporna.

8
Grädda limporna i ugnen på 275 grader i 15 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i ytterligare 15 minuter.