Du behöver
- 25 g jäst
- 6 dl Ljummet vatten
- 1 msk salt
- 1 tsk honung
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 dl vetekli
- 8 dl vetemjöl special
- nötter
- aprikoser
2 limpor
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke och häll i 1 dl av vattnet, rör om. Häll ner resten av vattnet.
2
Rör i salt, honung och mjölsorterna. Arbeta degen ett par minuter.
3
Blanda ner nötter och aprikoser (delade i bitar).
4
Låt degen jäsa 1 timma under bakduk.
5
Ta upp degen på mjölat underlag och knåda den lite.
6
Dela degen i två och lägg den i två formar, smorda och mjölade. Låt dem jäsa i 45 minuter.
7
Strö lite grahamsmjöl (ev solrosfrön om man tycker om det- eller har det hemma) över och gör några snitt i limporna.
8
Grädda limporna i ugnen på 275 grader i 15 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i ytterligare 15 minuter.