Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 150 g smör eller margarin
- 1 msk kallt vatten
Fyllning:
3 st ägg delade i gulor och vitor
1.5 dl socker
2 st lime skal och saft
Garnera med:
florsocker
limeklyfta
limeskal
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 200°/150º
6 små pajer
Gör så här
1
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla ut degen och lägg den i portionspajformarna. Nagga bottnarna och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen.
3
Fyllning: Vispa äggulor och 1 dl av sockret till en pösig smet över vattenbad. Rör i limeskal och saft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa till en fast maräng och vänd ner i li-mekrämen.
4
Fyll formarna med kräm och grädda i 20 minuter. Sikta över florsocker garnera med en limeklyfta och limeskal. Servera med en klick grädde.