Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

3 st ägg delade i gulor och vitor
1.5 dl socker
2 st lime skal och saft

Garnera med:

florsocker
limeklyfta
limeskal

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200°/150º

6 små pajer

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg den i portionspajformarna. Nagga bottnarna och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen.

3
Fyllning: Vispa äggulor och 1 dl av sockret till en pösig smet över vattenbad. Rör i limeskal och saft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa till en fast maräng och vänd ner i li-mekrämen.

4
Fyll formarna med kräm och grädda i 20 minuter. Sikta över florsocker garnera med en limeklyfta och limeskal. Servera med en klick grädde.