Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör eller margarin
- 1 dl mjölk
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st citron skalen, samt saft av halva antalet
- 2 msk vallmofrö blått
Glasyr:
4 dl florsocker
1.5 msk pressad citronsaft
Garnera med:
apelsinskivor delade
citronmeliss
Ugn: 175 grader
En kaka:
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Vänd ner citronskal, saft och vallmofrö.
2
Häll smeten i smord och bröad form och grädda i 40 minuter. Låt kakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.
3
Glasyr: Blanda florsocker och pressad citronsaft. Glasera den kalla kakan. Garnera med delade apelsinskivor och citronmeliss.