Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st citron skalen, samt saft av halva antalet
  • 2 msk vallmofrö blått

Glasyr:

4 dl florsocker
1.5 msk pressad citronsaft

Garnera med:

apelsinskivor delade
citronmeliss

Ugn: 175 grader

En kaka:

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten växelvis med smörblandningen. Vänd ner citronskal, saft och vallmofrö.

2
Häll smeten i smord och bröad form och grädda i 40 minuter. Låt kakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

3
Glasyr: Blanda florsocker och pressad citronsaft. Glasera den kalla kakan. Garnera med delade apelsinskivor och citronmeliss.