Du behöver
- 200 g kavring
- 75 g smält smör eller margarin
- 4 st gelatinblad
- 150 g färskrökt lax
- 150 g skalade räkor ca 400 g oskalade räkor
- 250 g kesella
- 3 dl crème fraîche
- 0.5 st rödlök
- salt och peppar
- 1 dl gräslök hackad och dill
Gör så här
1
Kantskär kavringen. Dela brödet i mindre bitar och kör till smulor i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smör- och brödblandningen i en form som är 18×20 cm, med bakplåtspapper i botten. Låt stå kallt i 30 minuter.
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Hacka lax och räkor fint och blanda med kesella, crème fraiche och hackad lök. Smaka av med salt och peppar.
3
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme. Ta lite av blandningen och rör ner i det smälta gelatinet.
4
Rör ner i resten av blandningen och häll i formen över brödbottnen. Strö över gräslök och dill och låt stå kallt i 4 timmar. Ta upp “tårtan” ur formen och skär i rutor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows