Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 4 st gelatinblad
  • 150 g färskrökt lax
  • 150 g skalade räkor ca 400 g oskalade räkor
  • 250 g kesella
  • 3 dl crème fraîche
  • 0.5 st rödlök
  • salt och peppar
  • 1 dl gräslök hackad och dill

Gör så här

1
Kantskär kavringen. Dela brödet i mindre bitar och kör till smulor i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smör- och brödblandningen i en form som är 18×20 cm, med bakplåtspapper i botten. Låt stå kallt i 30 minuter.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Hacka lax och räkor fint och blanda med kesella, crème fraiche och hackad lök. Smaka av med salt och peppar.

3
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme. Ta lite av blandningen och rör ner i det smälta gelatinet.

4
Rör ner i resten av blandningen och häll i formen över brödbottnen. Strö över gräslök och dill och låt stå kallt i 4 timmar. Ta upp “tårtan” ur formen och skär i rutor.

Portioner
20 stycken

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows