Du behöver

  • 5 st gelatinblad Dr Oetkers, läs gärna på förpackningen om du använder annat fabrikat
  • 2 st apelsiner 1
  • 2 st ägg gulor och vitor delade
  • 3 msk sötningsmedel eller rörsocker strö-
  • 2 msk hett vatten
  • 250 g kesella mager

Garnera med:

1 st clementin

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv apelsinskalet och pressa apelsinsaften

2
Dela äggen. Vispa gulorna med sötningsmedlet och vattnet. Tillsätt kesella, apelsinskal- och saft.

3
Smält gelatinbladen på mycket svag värme i fuktigheten från blöt-läggningen. Obs! Passa noga. Rör ned det smälta gelatinet i äggules-meten.

4
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ned i äggulesmeten. Fördela apelsinkrämen i formarna och täck dem med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. Vid servering garnera med clementinklyftor.