Du behöver
- 5 st gelatinblad Dr Oetkers, läs gärna på förpackningen om du använder annat fabrikat
- 2 st apelsiner 1
- 2 st ägg gulor och vitor delade
- 3 msk sötningsmedel eller rörsocker strö-
- 2 msk hett vatten
- 250 g kesella mager
Garnera med:
1 st clementin
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv apelsinskalet och pressa apelsinsaften
2
Dela äggen. Vispa gulorna med sötningsmedlet och vattnet. Tillsätt kesella, apelsinskal- och saft.
3
Smält gelatinbladen på mycket svag värme i fuktigheten från blöt-läggningen. Obs! Passa noga. Rör ned det smälta gelatinet i äggules-meten.
4
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ned i äggulesmeten. Fördela apelsinkrämen i formarna och täck dem med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. Vid servering garnera med clementinklyftor.