Du behöver

  • 5 dl öl mörkt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl pofiber potatisfiber, Semper
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 dl aprikoser tärnade torkade
  • 0.5 dl linfrön kan uteslutas
  • 10.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas mix på majsstärkelse, gul förpackning

Ugn: 175º

Det här behövs till 1 bröd:

Gör så här

1
Blanda degvätskan med pofiber, bikarbonat och salt och låt det stå och dra i 5 minuter. Smörj under tiden en avlång form som rymmer 1 1/2 l och klä botten med bakplåtspapper.

2
Tillsätt sirap, torkade aprikoser, linfrö och glutenfri mjölmix och blanda till en deg.

3
Skrapa ned degen i formen och grädda brödet på andra falsen ner-ifrån i 50–60 minuter. Låt kallna under bakduk. Brödet kan frysas.