Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 2 dl råsocker
- 1 dl strösocker
- 4 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 0.5 tsk nejlika
- 2 tsk kanel
- 2 tsk ingefära
- 1 tsk kardemumma
- 3 dl mandel hel
Ugn: 200°/100º
Gör så här
1
Rör rumstempererat smör och båda sockersorterna smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2
Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och mandel och rör ner i smeten. Degen ska vara kladdig.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar med hjälp av mjölade händer. Rulla ut varje bit till längder som är lika långa som plåten.
4
Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Grädda i 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100º. Låt längderna svalna och skär varje längd i 10 skivor.
5
Lägg skivorna med snittytan upp och låt dem torka i ugn, ca 20 minuter eller tills de är torra.