Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk nejlika
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 dl mandel hel

Ugn: 200°/100º

Gör så här

1
Rör rumstempererat smör och båda sockersorterna smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och mandel och rör ner i smeten. Degen ska vara kladdig.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar med hjälp av mjölade händer. Rulla ut varje bit till längder som är lika långa som plåten.

4
Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Grädda i 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100º. Låt längderna svalna och skär varje längd i 10 skivor.

5
Lägg skivorna med snittytan upp och låt dem torka i ugn, ca 20 minuter eller tills de är torra.