Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 4 st ägg
- 8 st fikon torkade
- 0.5 dl hasselnötter
- 10 st röda cocktailbär
- 0.5 dl apelsinskal hackat syltat
- 0.5 dl russin
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Ugn: 150°
Det här behövs till 1 kaka:
Gör så här
1
Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
2
Skär fikonen i små bitar och hacka nötter och cocktailbär. Blanda fikon, nötter, cocktailbär, apelsinskal och russin med 1 dl av mjölet och rör ner i smeten.
3
Blanda bakpulver med resten av mjölet och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form och ställ in i ugnen.
4
Täck bakformen med ett bakplåtspapper och grädda i 1 timme. Ta bort pappret och låt kakan få färg i 15 minuter.
5
Låt kakan svalna i formen i 15 minuter innan den stjälps upp. Låt fruktkakan stå och dra ett par dagar, så blir den godast.