Du behöver
- 125 g smör
- 1.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- citron Rivet skal från 1
- 2 st ägg
- 2.5 dl mjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
Garnering:
2.5 st äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk socker
Ugn: 175 grader
Gör så här
1
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal.
2
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3
Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk.
4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
5
Skär äpplena i tunna klyftor och tryck lätt ner dem i smeten.
6
Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret, häll blandningen över kakan.
7
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30-35 minuter.
Med en klick vaniljsås till blir det här en god avslutning på helgens middag.