Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citron Rivet skal från 1
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Garnering:

2.5 st äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk socker

Ugn: 175 grader

Gör så här

1
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal.

2
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

3
Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk.

4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

5
Skär äpplena i tunna klyftor och tryck lätt ner dem i smeten.

6
Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret, häll blandningen över kakan.

7
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30-35 minuter.


Kommentar:
Med en klick vaniljsås till blir det här en god avslutning på helgens middag.