Du behöver
- 0.75 dl sötmandel ca 50 g
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda mald
- 2 st ägg
- 0.5 dl rörsocker strö-
- 0.5 dl sötningsmedel strö-
- 2 msk hett vatten
- 0.5 dl flytande fett motsvarar 50 g i fast form
- 1.25 dl lättfil
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en långform som rymmer 1 1/2 l. Skålla och hacka mandeln och strö mandelhacket i botten på formen. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.
2
Vispa upp äggen med sockret och tillsätt vattnet i början av vispningen. Tillsätt de torra ingredienserna, matfettet och lättfilen. Rör till en jämn smet och häll över smeten i bakformen. Grädda strax under mitten i ca 30 minuter. Kakan kan frysas.