Du behöver

  • 0.75 dl sötmandel ca 50 g
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda mald
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl rörsocker strö-
  • 0.5 dl sötningsmedel strö-
  • 2 msk hett vatten
  • 0.5 dl flytande fett motsvarar 50 g i fast form
  • 1.25 dl lättfil

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en långform som rymmer 1 1/2 l. Skålla och hacka mandeln och strö mandelhacket i botten på formen. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.

2
Vispa upp äggen med sockret och tillsätt vattnet i början av vispningen. Tillsätt de torra ingredienserna, matfettet och lättfilen. Rör till en jämn smet och häll över smeten i bakformen. Grädda strax under mitten i ca 30 minuter. Kakan kan frysas.