Du behöver

  • 4 st spättafiléer
  • salt vitpeppar
  • ströbröd
  • 3 msk smör

Kantarellsås:

200 g kantareller
1 st schalottenlök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 msk kycklingfond konc
3 dl matlagningsgrädde
1 msk sherry torr
salt svartpeppar

Servera med:

potatis kokt
broccoli kokt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Kantarellsås: Ansa och riv kantarellerna i bitar. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör tills vätskan är klar och svampen börjar ta färg. Tillsätt mjöl och rör om.

2
Späd i omgångar med vatten blandat med kycklingfond och grädde. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med sherry, salt och peppar.

3
Salta och peppra fisken. Lägg varje fiskfilé dubbel på längden och vänd dem i ströbröd. Stek fisken i en stekpanna med rikligt med smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Servera fisken med kantarellsås, kokt potatis och broccoli .