Du behöver

  • 300 g laxfilé fryst
  • 2 st lime pressad saft
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 st salladslökar
  • 1 st avokado
  • 1 msk hackad koriander
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk

Garnera med:

färsk koriander

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Halvtina laxen, det är enklast att skära laxen då. Ta bort ev skinn från laxen och skär laxköttet i små tärningar som är ca 1 x 1 cm.

2
Blanda laxen med limesaft, honung, olja, salt och peppar i en skål. Låt stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Tillsätt fint skivad salladslök, tärnad avokado, koriander och urkärnad och hackad chili. Smaka av. Servera cevichen i små höga glas. Garnera med korianderblad.