Du behöver
- 300 g laxfilé fryst
- 2 st lime pressad saft
- 2 tsk flytande honung
- 0.5 tsk sesamolja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 2 st salladslökar
- 1 st avokado
- 1 msk hackad koriander
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
Garnera med:
färsk koriander
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Halvtina laxen, det är enklast att skära laxen då. Ta bort ev skinn från laxen och skär laxköttet i små tärningar som är ca 1 x 1 cm.
2
Blanda laxen med limesaft, honung, olja, salt och peppar i en skål. Låt stå i kylen, ca 30 minuter.
3
Tillsätt fint skivad salladslök, tärnad avokado, koriander och urkärnad och hackad chili. Smaka av. Servera cevichen i små höga glas. Garnera med korianderblad.