Du behöver
- 4 dl vatten
- 2 msk flytande fett
- 25 g jäst 1
- 1 msk pofiber potatisfiber
- 1 tsk salt
- 2 tsk brödkrydda mald
- 4 dl havre Semper, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker
- 4.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Finax
Ugn: 200º
Det här behövs till 1 bröd:
Gör så här
1
Värm vatten och olja till ca 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt pofiber, salt och kryddor och låt stå i 10 minuter.
2
Tillsätt havregryn och mjölmix och arbeta samman till en deg. Degen blir lite kladdig men den ska vara så eftersom den inte behöver hanteras med händerna.
3
Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och skrapa ned degen. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
4
Grädda brödet, på andra falsen nerifrån, i 20 minuter. Stjälp upp brödet och fortsätt gräddningen utan form i 5 minuter. Låt svalna i bakduk. Brödet kan frysas.