Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 msk flytande fett
  • 25 g jäst 1
  • 1 msk pofiber potatisfiber
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkrydda mald
  • 4 dl havre Semper, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker
  • 4.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Finax

Ugn: 200º

Det här behövs till 1 bröd:

Gör så här

1
Värm vatten och olja till ca 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt pofiber, salt och kryddor och låt stå i 10 minuter.

2
Tillsätt havregryn och mjölmix och arbeta samman till en deg. Degen blir lite kladdig men den ska vara så eftersom den inte behöver hanteras med händerna.

3
Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och skrapa ned degen. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

4
Grädda brödet, på andra falsen nerifrån, i 20 minuter. Stjälp upp brödet och fortsätt gräddningen utan form i 5 minuter. Låt svalna i bakduk. Brödet kan frysas.