Du behöver
- 50 g jäst
- 6 dl lättmjölk 37
- 0.5 dl rapsolja kallpressad
- 2 tsk salt
- 2 dl durumvetemjöl
- 2 dl fullkornsvetemjöl
- 9 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk rapsolja kallpressad
200 g fetaost
1 dl svarta oliver urkärnade
1 tsk flingsalt
Ugn: 200º
Det här behövs till 1 brödkaka:
Gör så här
1
Smula sönder jästen i en degbunke. Späd med ljummen mjölk och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och de tre mjölsorterna. Arbeta ihop degen som ska vara smidig, men ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
2
Olja en långpanna, ca 25×35 cm, med rapsolja. Arbeta ihop degen i bunken och slå upp den i långpannan. Tryck ut den med oljad hand, så att den täcker hela pannan. Täck över med bakduk och låt den jäsa 30 minuter.
3
När degen jäst upp, pensla brödet med rapsolja och tryck ner tärningar av fetaost och oliver med jämna mellanrum. Strö över flingsalt. Låt degen jäsa 5 minuter utan bakduk.
4
Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller. Skär brödet i kvadrater och servera.