Du behöver

Smet

175 g smör
2.5 dl socker
2 st ägg
3 dl gräddfil
4.5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
salt en nypa

Fyllning

1 dl socker
3 msk kanel
2 msk smör

Ugn: 175 grader

Gör så här

1
Rör smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2
Rör ner gräddfilen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem.

3
Rör ihop socker och kanel till fyllning.

4
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form och strö över hälften av fyllningen.

5
Täck med resten av smeten och strö över den sista fyllningen. Avsluta med att klicka ut smöret.

6
Grädda vid 175 grader i 45-60 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig. Låt kakan kallna på ett galler.