Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 3.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas
- 2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 dl äpple 1-1 1
0.25 dl solroskärnor hackade
0.5 tsk kanel malen
0.5 msk strösocker
Pensling:
1 st ägg
0.5 msk solroskärnor
Servera med:
1 dl vispgrädde
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär fettet i bitar och finfördela det i mjölmixen. Tillsätt vatten och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
2
Fyllning: Blanda äpple, solroskärnor, kanel och socker i en skål.
3
Kavla ut degen och sporra 12×12 cm stora rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen på degrutorna. Vik hörnen mot mitten och forma till ett knyte.
4
Pensla äppleknytena med uppvispat ägg och strö över solroskärnorna. Grädda mitt i ugnen, till lagom färg, ca 15 minuter. Knytena är godast nygräddade. Servera med vispad grädde till.