Du behöver

Smet:

150 g smör
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl socker
1 msk kaffe kallt
1.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl kakao

Glasyr:

1.5 dl grädde
1.5 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad gärna hög kakaohalt
75 g smör rumstemp.

Gör så här

1
Smält smöret.

2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt

3
Rör ner kaffet, blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner de i smeten, rör om.

4
Rör ner smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter (jag hade i min lite längre)

5
Låt kakan svalna.

6
Blanda alla ingredienser till glasyren med undantag för smöret i en kastrull.

7
Koka glasyren under omrörning tills den tjocknar och blir blank.

8
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.

9
Häll glasyren över kakan och låt den svalna. Servera med tex grädde.

10
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.