Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 2 msk rapsolja
- 2 dl morot finriven
- 250 g keso
- 2 tsk salt
- 17.5 dl vetemjöl axa fiber
Pensling:
vatten solrosfrö
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt olja, morot, keso, salt och det mesta av mjölet.
2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och dela längden i tio bitar. Rulla degbitarna till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på solrosfrö. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.