Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl morot finriven
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 17.5 dl vetemjöl axa fiber

Pensling:

vatten solrosfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt olja, morot, keso, salt och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och dela längden i tio bitar. Rulla degbitarna till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på solrosfrö. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.