Du behöver
- 2 st vaniljstång
- 1 l vispgrädde
- 0.75 dl socker
- 1 dl lingon frysta
- 4 st gelatinblad
Lingongelé:
2 st gelatinblad
2 dl lingondricka utspädd
Garnera med:
lingon
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, lingon och vaniljstänger och vaniljfrön. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter så att vaniljsmaken kommer fram. Ta upp vaniljstängerna.
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och kram ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp i glas och låt stå kallt i 4 timmar.
3
Lingongelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl lingondricka och lägg i avrunna och urkramade gelatinblad. Rör tills gelatinet smält. Häll i resten av lingondrickan.
4
Skeda försiktigt lingongelén ovanpå pannacottan och låt stå kallt i 1 timme att stelna. Garnera med lingon vid servering.