Du behöver

  • 2 st vaniljstång
  • 1 l vispgrädde
  • 0.75 dl socker
  • 1 dl lingon frysta
  • 4 st gelatinblad

Lingongelé:

2 st gelatinblad
2 dl lingondricka utspädd

Garnera med:

lingon

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, lingon och vaniljstänger och vaniljfrön. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter så att vaniljsmaken kommer fram. Ta upp vaniljstängerna.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och kram ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp i glas och låt stå kallt i 4 timmar.

3
Lingongelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl lingondricka och lägg i avrunna och urkramade gelatinblad. Rör tills gelatinet smält. Häll i resten av lingondrickan.

4
Skeda försiktigt lingongelén ovanpå pannacottan och låt stå kallt i 1 timme att stelna. Garnera med lingon vid servering.