Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1.5 dl parmesanost riven
- 1 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 6 dl
Pensling:
ägg
1 dl parmesanost riven
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt olja, salt, ost, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Klipp sneda jack nästan ända ner och vik varannan flik till vänster och varannan till höger.
5
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över ost. Grädda i 15 minuter.