Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl parmesanost riven
  • 1 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 6 dl

Pensling:

ägg
1 dl parmesanost riven

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt olja, salt, ost, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4
Klipp sneda jack nästan ända ner och vik varannan flik till vänster och varannan till höger.

5
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över ost. Grädda i 15 minuter.