Du behöver
- 50 g jäst
- 2 msk honung
- 2 tsk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- 50 g smör mjukt
- 0.5 dl sesamfrön
- vetemjöl ca 1 liter
- 5 dl mjölk 37
- 2 msk sesamfrön
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt honung, salt, grahamsmjöl, smör i klickar, sesamfrön, nästan allt vetemjöl och sist den ljumma mjölken. Arbeta till en smidig, lös deg.
2
Bred ut degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Platta ut degen så att den blir jämn. Skåra degen i rutor med en degskrapa. Nagga bröden med en brödnagg eller gaffel.
3
Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Låt degen jäsa övertäckt, ca 45 minuter.
4
Grädda brödet i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt isär brödet i bitar.