Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör mjukt
  • 0.5 dl sesamfrön
  • vetemjöl ca 1 liter
  • 5 dl mjölk 37
  • 2 msk sesamfrön

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt honung, salt, grahamsmjöl, smör i klickar, sesamfrön, nästan allt vetemjöl och sist den ljumma mjölken. Arbeta till en smidig, lös deg.

2
Bred ut degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Platta ut degen så att den blir jämn. Skåra degen i rutor med en degskrapa. Nagga bröden med en brödnagg eller gaffel.

3
Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Låt degen jäsa övertäckt, ca 45 minuter.

4
Grädda brödet i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt isär brödet i bitar.