Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk råsocker

Köttbullar:

400 g köttfärs
2 skiva formbröd
0.5 dl vatten
salt och peppar
1 st ägg
2 msk hackad persilja
0,5 st citron skal av
1 msk smör eller margarin

Servera med:

pasta t ex spaghetti

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin och fräs i olja med lök och vitlök.

2
Tillsätt tomater och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Späd med vatten om såsen är tjock.

3
Köttbullar: Smula sönder inkråmet i brödskivorna och låt svälla i vattnet i 5 minuter. Blanda i färs, salt, peppar, ägg, persilja och citronskal.

4
Rulla köttbullar och stek i smör ca 7 minuter. Låt köttbullarna koka i tomatsåsen i ett par minuter.

5
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den med tomat- och köttbullssåsen.