Du behöver

  • 5 st päron
  • 1 msk smör

Toscasmet:

100 g mandelspån
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Servera med:

Vispad grädde eller glass

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och dela päronen. Ta bort kärnhuset med ett kuljärn eller tesked.

2
Lägg päronen med den kupiga sidan ned i en smord ugnssäker form. Ta ev bort en tunn skiva på undersidan, så ligger päronhalvan stadigt.

3
Toscasmet: Blanda mandelspån, smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och värm under omrörning på medelvärme tills den börjar tjockna. Obs! Den får inte koka! Skeda toscasmeten över päronhalvorna

4
Tillaga toscapäronen mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills de får en gyllenbrun färg och är mjuka. Servera med vispad grädde eller glass.