Du behöver
- 5 st päron
- 1 msk smör
Toscasmet:
100 g mandelspån
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Servera med:
Vispad grädde eller glass
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och dela päronen. Ta bort kärnhuset med ett kuljärn eller tesked.
2
Lägg päronen med den kupiga sidan ned i en smord ugnssäker form. Ta ev bort en tunn skiva på undersidan, så ligger päronhalvan stadigt.
3
Toscasmet: Blanda mandelspån, smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och värm under omrörning på medelvärme tills den börjar tjockna. Obs! Den får inte koka! Skeda toscasmeten över päronhalvorna
4
Tillaga toscapäronen mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills de får en gyllenbrun färg och är mjuka. Servera med vispad grädde eller glass.