Du behöver

  • renytterfilé alt rådjurs- eller hjortytterfilé
  • salt svartpeppar
  • timjan
  • 3 msk smör

Havtornssås:

1 st schalottenlök
2 msk smör
150 g havtorns- och apelsinsylt Björnekulla, ekologisk
3 msk kycklingfond konc
1.5 tsk arrowrot
1.5 dl vatten
50 g smör
1 msk honung
salt och peppar
0.5 dl havtorn tinade

Garnera med:

färsk timjan

Servera med:

broccoli (se recept)

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skiva renytterfilén i 2 cm tjocka skivor. Torka av skivorna och krydda med salt, svartpeppar och timjan. Stek skivorna i en stekpanna med rikligt med smör, ca 3 minuter per sida.

2
Havtornssås: Skala och skiva schalottenlöken och fräs den i en kastrull med smör tills den blir blank och mjuk. Tillsätt havtornssylt, kycklingfond och arrowrot utrört i vattnet. Koka upp under omrörning och vispa sedan i smöret klickvis. Smaka av med honung, salt och peppar. Lägg i havtornsbären. Servera såsen varm.

3
Servera renytterfiléenmed sås, lättkokt broccoli och potatis- och palsternackspuré. Garnera med timjan.