Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 dl hackad persilja
- 2 msk färsk oregano
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 dl västerbottensost
- 4 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
Garnera med:
färska örter
Servera med:
parmaskinka eller rostbiff
oliver
Ugn: 175°
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost.
2
Smörj en avlång brödform och varva potatis och ostblandningen i formen.
3
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken. Grädda i ca 1 1/2 timme tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
4
Stjälp upp patén och skiva den. Garnera med färska örter. Servera parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver till.