Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl västerbottensost
  • 4 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Garnera med:

färska örter

Servera med:

parmaskinka eller rostbiff
oliver

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost.

2
Smörj en avlång brödform och varva potatis och ostblandningen i formen.

3
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll mellan varven och avsluta med gräddmjölken. Grädda i ca 1 1/2 timme tills potatisen är mjuk. Låt svalna.

4
Stjälp upp patén och skiva den. Garnera med färska örter. Servera parmaskinka och salami eller rostbiff och oliver till.