Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 4 dl grädde
- 2 st kanelstänger
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 st vaniljstång
- 0.5 dl lingonsylt rårörd
Garnera med:
1 dl lingonsylt passerad
lingon
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kanelstänger och socker.
3
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen, under omrörning, till strax före kokpunkten. Ta upp kanel- och vaniljstänger.
4
Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning. Rör ner lingonsylten. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck över och låt stå kallt i minst 3 timmar.
5
Stjälp upp pannacottan på en desserttallrik och garnera med passerad lingonsylt (passera sylten genom en finmaskig sil, späd eventuellt med några droppar vatten) och några tinade lingon.