Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 2 st kanelstänger
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 0.5 dl lingonsylt rårörd

Garnera med:

1 dl lingonsylt passerad
lingon

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kanelstänger och socker.

3
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen, under omrörning, till strax före kokpunkten. Ta upp kanel- och vaniljstänger.

4
Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning. Rör ner lingonsylten. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck över och låt stå kallt i minst 3 timmar.

5
Stjälp upp pannacottan på en desserttallrik och garnera med passerad lingonsylt (passera sylten genom en finmaskig sil, späd eventuellt med några droppar vatten) och några tinade lingon.