Du behöver
- 2 st galiamelon
- 2 st kiwi
- 100 g blå druvor
- 250 g mango tärnad
- 1 msk sirap vit
Sabayonnesås:
3 st äggulor
3 msk strösocker
1 dl vin t ex sauternesvin
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela melonerna på mitten. Kärna ur dem och gröp ur köttet med ett kuljärn. Lägg kulorna i en skål. Skala och skär kiwin i bitar, dela druvorna och tärna mangon och lägg över i skålen med melonkulorna. Tillsätt vit sirap och rör om. Lägg upp fruktsalladen i melonskalen.
2
Sabayonnesås: Blanda äggulor, socker och vin i en rostfri bunke. Koka upp vatten i en gryta och ställ bunken i vattenbadet. Vispa oavbrutet tills termometern visar 65º och det bildats ett fluffigt äggskum. Ta upp bunken från vattenbadet och fortsätt att vispa tills äggskummet svalnat, ca 5 minuter.