Du behöver

  • 2 st galiamelon
  • 2 st kiwi
  • 100 g blå druvor
  • 250 g mango tärnad
  • 1 msk sirap vit

Sabayonnesås:

3 st äggulor
3 msk strösocker
1 dl vin t ex sauternesvin

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela melonerna på mitten. Kärna ur dem och gröp ur köttet med ett kuljärn. Lägg kulorna i en skål. Skala och skär kiwin i bitar, dela druvorna och tärna mangon och lägg över i skålen med melonkulorna. Tillsätt vit sirap och rör om. Lägg upp fruktsalladen i melonskalen.

2
Sabayonnesås: Blanda äggulor, socker och vin i en rostfri bunke. Koka upp vatten i en gryta och ställ bunken i vattenbadet. Vispa oavbrutet tills termometern visar 65º och det bildats ett fluffigt äggskum. Ta upp bunken från vattenbadet och fortsätt att vispa tills äggskummet svalnat, ca 5 minuter.