Du behöver
- 4 st banan
- 0.5 l vaniljglass
- 20 st maränger
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk strösocker
Chokladsås:
1 dl strösocker
1 dl kakaopulver
1 dl vatten
1 krm salt
Garnera med:
1 dl mandelspån
cocktailbär röda och gröna
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Börja med att rosta mandelspån i en stekpanna utan matfett. Rör så att de inte bränns. Låt svalna.
2
Chokladsås: Lägg socker, kakao, vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt svalna.
3
Vispa grädden medelhårt med en 1 tsk strösocker.
4
Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg först banan i en avlång portionsskål, forma kulor av glassen och lägg på bananen, fördela marängerna och spritsa grädden ovanpå. Ringla lite chokladsås över och avsluta med rostad mandel och cocktailbär på toppen.