Du behöver

  • 4 st banan
  • 0.5 l vaniljglass
  • 20 st maränger
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker

Chokladsås:

1 dl strösocker
1 dl kakaopulver
1 dl vatten
1 krm salt

Garnera med:

1 dl mandelspån
cocktailbär röda och gröna

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med att rosta mandelspån i en stekpanna utan matfett. Rör så att de inte bränns. Låt svalna.

2
Chokladsås: Lägg socker, kakao, vatten och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt svalna.

3
Vispa grädden medelhårt med en 1 tsk strösocker.

4
Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg först banan i en avlång portionsskål, forma kulor av glassen och lägg på bananen, fördela marängerna och spritsa grädden ovanpå. Ringla lite chokladsås över och avsluta med rostad mandel och cocktailbär på toppen.