Du behöver
- 175 g mörk blockchoklad (70%)
- 2 msk flytande fett (30 g)
- 1 st kesella (250 g)
- 3 st ägg
- 1 dl sötningsmedel strö-
- 1 dl rörsocker strö
- 2 msk hett vatten
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.75 tsk bakpulver
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 1/2 l.
2
Bryt blockchokladen i bitar och smält den på svag värme i en kastrull. Tillsätt matfettet.
3
Vispa upp äggen med sockret och vattnet och vispa i några minuter. Tillsätt chokladblandningen, kesellan och vetemjölet blandat med bakpulvret.
4
Häll över smeten i bakformen och grädda strax under mitten av ugnen i ca 25 minuter. Kakan kan frysas.