Du behöver

  • 175 g mörk blockchoklad (70%)
  • 2 msk flytande fett (30 g)
  • 1 st kesella (250 g)
  • 3 st ägg
  • 1 dl sötningsmedel strö-
  • 1 dl rörsocker strö
  • 2 msk hett vatten
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 1/2 l.

2
Bryt blockchokladen i bitar och smält den på svag värme i en kastrull. Tillsätt matfettet.

3
Vispa upp äggen med sockret och vattnet och vispa i några minuter. Tillsätt chokladblandningen, kesellan och vetemjölet blandat med bakpulvret.

4
Häll över smeten i bakformen och grädda strax under mitten av ugnen i ca 25 minuter. Kakan kan frysas.