Du behöver

  • 8 skiva skinka rökt

Sallad:

rotselleri ca 200 g
3 st äpplen
2 tsk pressad citronsaft
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche eller turkisk yoghurt
salt svartpeppar
25 g valnötskärnor

Servera med:

romansallad
plommontomater små

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva rotsellerin tunt. Skär skivorna i tunna strimlor. Koka strimlorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Slå av vattnet och spola sellerin med kallt vatten i en sil. Låt strimlorna rinna av.

2
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna strimlor. Droppa över citronsaften, så att äpplena inte mörknar.

3
Blanda majonnäsen med crème fraiche i en skål. Tillsätt selleri och äpple och rör om. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka valnötskärnorna och blanda ner i salladen.

4
Lägg en klick av salladen på varje skinkskiva och rulla samman. Lägg upp på tallrikar och servera som en enkel förrätt med romansallad och små plommontomater till.