Du behöver

  • 4 st rödtungafiléer ca 350 g
  • salt vitpeppar
  • 2 msk vin eller pressad citronsaft
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond av konc.

Sås:

kokspad ca 2 1/2 dl, tillsätt ev mer vatten
1.5 msk redning maizena
salt vitpeppar
250 g räkor med skal

Garnera med:

hackad dill

Servera med:

potatis kokt
gröna ärtor

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Salta och peppra fiskfiléerna lätt och rulla ihop dem till rulader. Koka upp vatten och vin/citronsaft och fond i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner fisken i den uppkokta vätskan och sänk värmen. Låt ruladerna sjuda under lock i ca 4 minuter. Fisken är klar när den är fast och vit. Du kan också tillaga fisken i mikron. Lägg ruladerna glest på en tallrik och droppa över vitt vin eller citronsaft. Täck över med locket till mikron och tillaga på effekt 650W i ca 4 minuter. Låt fisken utjämna i temperatur, ca 2 minuter.

2
Häll över kokspadet i en kastrull och tillsätt vatten och fond om du lagat fisken i mikron. Vispa ner ljus redning och koka upp under omrörning. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Skala räkorna och rör ner dem i såsen eller garnera fisken med dem. Servera fisken med sås, kokt potatis och gröna ärtor. Strö över hackad dill vid serveringen.