Du behöver
- 1 st gul lök
- 50 g rotselleri
- 10 cm purjolök
- 1 st morot
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
- 1 msk kalvfond
- timjan några kvistar färsk
- 4 st kotletter
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
Servera med:
ris eller tagliatelle
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lök och rotselleri. Skiva purjolöken och skala och slanta moroten. Fräs allt i smör ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, vin, fond och timjankvistar och koka i 15 minuter.
2
Krydda kotletterna och bryn dem i smör. Skär bort fettkanten och lägg ner kotletterna i tomatsåsen. Sjud i 10 minuter. Servera med ris eller tagliatelle.