Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 50 g rotselleri
  • 10 cm purjolök
  • 1 st morot
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 msk kalvfond
  • timjan några kvistar färsk
  • 4 st kotletter
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Servera med:

ris eller tagliatelle

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och rotselleri. Skiva purjolöken och skala och slanta moroten. Fräs allt i smör ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, vin, fond och timjankvistar och koka i 15 minuter.

2
Krydda kotletterna och bryn dem i smör. Skär bort fettkanten och lägg ner kotletterna i tomatsåsen. Sjud i 10 minuter. Servera med ris eller tagliatelle.