Du behöver
- 200 g hasselnötter
- 5 dl florsocker
- 1 dl äggvita (ca 3 st äggvitor)
Kräm 1:
1 dl kaffe starkt
mjöl ca 1 msk
1 st äggula
Kräm 2:
125 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
25-30 dubbla
Gör så här
1
Mal nötterna, blanda ihop med florsockret, vispa äggvitorna hårt och rör ihop allt
2
Mjöla pappersklädda plåtar lätt och klicka ut smeten till rundlar ungefär lika stora som enkronor
3
Grädda på 150 grader i ca 15 minuter
4
Kräm 1: Lägg allt i en kastrull och värm på svag värme under konstant rörning tills krämen tjocknar. Låt den svalna
5
Kräm 2: Blanda samman ingredienserna i en matberedare eller med elvisp.
6
Blanda ner kräm 1 och rör ihop till en jämn kräm
7
Bre krämen på den platta sidan av nötkakorna och lägg ihop dem två och två