Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl äggvita (ca 3 st äggvitor)

Kräm 1:

1 dl kaffe starkt
mjöl ca 1 msk
1 st äggula

Kräm 2:

125 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

25-30 dubbla

Gör så här

1
Mal nötterna, blanda ihop med florsockret, vispa äggvitorna hårt och rör ihop allt

2
Mjöla pappersklädda plåtar lätt och klicka ut smeten till rundlar ungefär lika stora som enkronor

3
Grädda på 150 grader i ca 15 minuter

4
Kräm 1: Lägg allt i en kastrull och värm på svag värme under konstant rörning tills krämen tjocknar. Låt den svalna

5
Kräm 2: Blanda samman ingredienserna i en matberedare eller med elvisp.

6
Blanda ner kräm 1 och rör ihop till en jämn kräm

7
Bre krämen på den platta sidan av nötkakorna och lägg ihop dem två och två